top of page
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Threads
  • TikTok
  • YouTube
  • Instagram
  • RSS

Orange v rámci kampane nahovoril ľudí, aby klamali

ORANGE CHCEL POUKÁZAŤ NA RIZIKÁ INTERNETU A TO TAK, ŽE NAHOVORIL ĽUDÍ, ABY KLAMALI

V uplynulých dňoch prichádzali bulvárne médiá so správami, že takzvané internetové celebrity vydiera hacker. Za nezverejnenie chúlostivých fotiek mal žiadať výkupné. Príbehy sa zdali byť pozornému oku od začiatku prinajmenšom zvláštne. Nakoniec sa z toho vykľula amatérska kampaň Orangeu.


"Išlo o koordinovanú teasingovú kampaň Orange Slovensko. S jasným cieľom – zvýšiť povedomie o online bezpečnosti", uvádzajú Strategie.


Čo sa ale v skutočnosti stalo?


Ľudia čítajú správy iba povrchne. Určite podvedome vnímajú, že mal tu byť nejaký hacker, ktorý celebrity a pseudo-celebrity mal vydierať zverejnením chúlostivých fotiek. "Ale nakoniec sa z toho vykľulo klamstvo, nebola to pravda". Toto si z celej kampane vezme čitateľ. Orange akurát docielil to, že médiá o ich klamstve písali a podarilo sa mu ešte viac podkopať ich - už beztak krehkú dôveryhodnosť.


Kampane s podvrhnutými správami sa raz za čas objavia i na malom Slovensku. Zo začiatku a to v čase, keď nerobili problémy dezinformácie a hoaxy, takáto kampaň mohla byť zaujímavá. Opakovaný žart, ale nie žartom a to najmä v prípade, keď do celej procedúry zatiahneme médiá ktoré v konečnom efekte vyzerajú tak, že naleteli dobre vyzerajúcej lži.


Niet sa tomu ale čo čudovať od operátora, ktorý má evidentný problém s výkladom niektorých slovenských slov. Napríklad, roky nesprávne používal slovo "neobmedzený" v spojitosti so slovom "internet".


Ak sa vám článok páčil, môžete mi darovať virtuálnu kávu a motivovať ma tak k ďalšej tvorbe:

Facebook: @stevobodor



댓글


bottom of page