top of page
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Threads
  • TikTok
  • YouTube
  • Instagram
  • RSS
Writer's pictureŠtevo Bodor

Slovák, ktorý priplával do Ruska na nafukovacom kolese prehovoril

Ján Mazák bol obdivovateľom Putina a Ruska. Podľa médií a vyjadrení, ktoré kolujú na internete sa sklamal "v západnom" svete. Necítil dostatočne, že ako umelec sa môže slobodne vyjadrovať. Sklamal sa natoľko, že chcel emigrovať do Ruska a požiadať tam o politický azyl.

"Miloval som ťa Rusko ... A ty?! Ty si mi všetko vzal", hovorí Ján Mazák emotívne vo videu.

Ján Mazák, rešpektovaný umelec sa jedného dňa rozhodol, že svoje plány premení na skutočné činy. "Muž bol oblečený do neoprénu a na hladine sa držal pomocou nafukovacieho kolesa. Mal so sebou len zopár osobných predmetov zbalených v batohu. Do Ruska sa snažil dostať cez Estónsko po rieke Narva. Federálna bezpečnostná služba (FSB) Slováka pri pokuse zadržala a o dva dni nato skončil vo väzbe. „Pohraničné oddelenie začalo trestné konanie podľa článku o nezákonnom prekročení štátnej hranice Ruskej federácie,“ uviedla FSB vo vyhlásení. V prípade preukázania viny slovenskému občanovi hrozí až 6 rokov za mrežami, píše portál Startipup.sk.

Košičan Ján Mazák strávil vo väzení niekoľko dní a čakali ho hrôzostrašné podmienky a pošľapanie ľudských práv. Pieseň/verše, ktorú zložil Putinovi vyhodil ako sám hovorí "do ruského odpadkového koša". Ján Mazák nakoniec vyviazol s 200 Eurovou pokutou a vrátil sa na Slovensko.

"Jedlo podávajú z kýbla tak špinavého, z akého my kŕmime prasatá", hovorí vo videu Ján Mazák.

Tu sú slová Jána Mazáka k udalostiam:


Nie je jediný. Aj francúz chcel emigrovať do Ruska


"Len deň po Slovákovi sa mal pokúsiť ruskú hranicu prekonať aj občan Francúzska. Tentokrát sa udalosť udiala v Poľsku, na hraniciach s enklávou Kaliningrad. Francúz autom prerazil závoru a uháňal smerom do ruského územia. Tento pokus mu však mali podľa ruských médií prekaziť poľskí hraničiari, ktorí auto zastavili pomocou zastavovacích pásov. Pri vypočúvaní Francúz svoj čin vysvetlil tým, že sa nutne potreboval dostať do Ruska, kde chcel začať nový život." uvádza portál Startitup.sk.


Udalosti sú dielom dezinformácií


Rusko je krajina z ktorej sa štandardne uteká preč a nie naopak. V krajine, ktorej sú do dnešného dňa pracovné tábory a nie je schopná dať svetu žiaden funkčný výrobok, či službu, dokáže svoje postavenie zvyšovať akurát tak dezinformáciami, ktorým v rámci únie práve Slováci najviac veria. Článok o fungovaní dezinformácií nájdete tu.


Predplatiteľom ďakujem za podporu ♥️ Š.

Facebook: @stevobodor

Comentários


bottom of page