top of page
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Threads
  • TikTok
  • YouTube
  • Instagram
  • RSS
Writer's pictureŠtevo Bodor

Policajné PR

MOHLA SPÔSOBIŤ NEHODU vs. SPÔSOBIL NEHODU A ROZBIL TRI AUTÁ

Polícia Slovenskej republiky sa rada prezentuje rôznymi úlovkami prehreškov vodičov. A uvádza, že v stíhaní vodičov je prísna.

Berie ale Polícia ohľad pri vymeriavaní pokút na rozdiel medzi pojmami "mohli ste spôsobiť", a "spôsobili ste"?

Nakoľko moje auto je (príbeh z roku 2022) v servise, kamarát mi požičal auto z firmy s najazdenými 900 kilometrami. V Bratislave na Šancovej ulici som prechádzal križovatkou a po niekoľkých metroch zastal v dôsledku stojacej kolóny áut. Zozadu do mňa v plnej rýchlosti narazila, bez akéhokoľvek brzdenia Škoda Fabia. V dôsledku toho som vrazil do predo mnou stojaceho vozidla. Bol to veľký náraz, po ktorom som sa musel niekoľko minút spamätávať. Auto, ktoré malo v tej chvíli najazdených 1 580 km sa rozbilo úplne. Predná maska, zadná maska, svetlá, ľavé dvere, kapota predná aj zadná, koleso ohnuté, sedadlo zlomené. Pravdepodobne "totálka".


Vodič - vinník, ani len neprišiel ku mne. Žiadne ospravedlnenie, ani otázka či sa mi niečo stalo. Neskôr som sa ho opýtal, či volal policajtov. Že, "nie". On volal s mamou. Potom čo rozbil tri autá a ostali sme stáť v strede cesty boli pre neho policajti zbytoční. Policajtov som preto musel zavolať ja a keď prišli, vymerali mu 40 eurovú pokutu. Predo mnou sa ho pýtali, "či to bude v poriadku". Veď on, len (zrejme) ťukal do mobilu/nevenoval sa riadeniu MV a náhodou rozbil tri autá.


Žena na fotke, ktorá nespôsobila nič a sedí za volantom vozidla, ktoré vníma premávku lepšie ako ľudské oko a dokáže v prípade potreby zasiahnuť - prišla o vodičský preukaz.

Vodič, ktorý zničil tri autá a z toho jedno úplne nové, spôsobil škodu takmer 20 tisíc eur dostal 40 eurovú pokutu.

Ako sa na Slovensku hovorieva, "krástne".

Facebook: @stevobodor

Commentaires


bottom of page